NLP21147003_Rainbow_A4_Series_H

De Samsung Galaxy S22-serie: een verbeterd updatebeleid, geïntegreerde camera’s in Instagram, Snapchat en TikTok én een S Pen.

Samsung heeft de nieuwe Galaxy S22-serie officieel gepresenteerd. Er zijn drie modellen aangekondigd. Het basismodel de Galaxy S22, het middenklasse model de Galaxy S22 Plus en het absolute vlaggenschip de Galaxy S22 Ultra.

blank

Social media camera’s als nooit tevoren

Samsung slaagt erin om de camerakwaliteit te verbeteren met de Galaxy S22-serie. De cameraverbeteringen zijn niet beperkt tot de standaard camera-app, maar het bedrijf is gaan samenwerken met sociale mediagiganten om de beste foto’s en video’s rechtstreeks via de Instagram-, Snapchat- en TikTok-apps te maken.

Normaal gesproken maken sociale media apps waarin je foto’s en video’s kunt maken zelf de software om deze beelden op te nemen. Aangezien bijna elke smartphone andere hardware heeft is het een enorme klus om voor al deze hardware software te schrijven die de afbeeldingen samenstelt en tot een nette foto/video verwerkt.

Bij de iPhone is dit nooit een groot probleem geweest. Er zijn standaard maar een aantal iPhones in omloop en elke iPhone wordt tientallen tot honderden miljoenen keren verkocht, voldoende budget dus, voor de sociale media platformen, om ervoor te zorgen dat de foto’s er tiptop uit zien.

Bij Android is dit echter een ander verhaal, er komen jaarlijks honderden verschillende Android smartphones op de markt. Waarvan de allerbeste krap 10 miljoen keer verkocht worden. De sociale media platformen kunnen daardoor veel minder aandacht per toestel besteden om ervoor te zorgen dat je foto’s en video’s er goed uit zien. Erg sonde, aangezien de camera hardware van de vlaggenschip Android toestellen vaak veel meer kunnen dan die van de nieuwste iPhone.

Samsung brengt hier nu dus verandering in door een gedeelte van hun eigen camerasoftware te integreren in de grotere social media apps Instagram, Snapchat en TikTok. Dit zal de kwaliteit van je foto’s en video’s vele malen verbeteren en geeft je bijvoorbeeld ook de mogelijkheid om gebruik te maken van de 3x optische zoomlens. 

blank

Software: Méér updates en upgrades

Een van de verrassendste zetten van Samsung met de lancering van de Galaxy S22 lijn, is de uitbreiding van het updatebeleid. De lijn krijgt namelijk vier (jaar) Android updates en vijf jaar beveiligingsupdates. Je kunt de telefoon dus tot de lente van 2027 veilig gebruiken. Tot voor kort kreeg de S-serie van Samsung slechts twee (jaar) Android updates en drie jaar beveiligingsupdates, een hele verbetering dus.

S-pen

Een van de opvallende onderdelen die de Samsung S22 Ultra heeft, is de S-Pen. Maar wat is de S-Pen? Met een S pen kun je notities maken, tekst vertalen, links bekijken en nog veel meer. De S-Pen verscheen voor het eerst op de originele Samsung Galaxy Note in 2011, en is vanaf toen een hoofdbestanddeel geweest van de inmiddels verdwenen Galaxy Note-familie.

De S-Pen zul je niet zomaar kwijtraken, want voor het eerst kun je de S-Pen in een Galaxy S-telefoon schuiven. De Galaxy S22 Ultra heeft onderin plaats om de S-Pen in te bewaren. De S-Pen werkt alleen op de Galaxy S22 ultra, dus helaas niet op de S22 en de S22+.

blank

Nog een aantal specificaties van de toestellen

De nieuwe Samsung Galaxy S22 is het basismodel binnen de Galaxy-S serie

 • Te verkrijgen in de kleuren wit, groen, roségoud en zwart   blank
 • Razendsnelle Exynos 4nm 2200 chip
 • 6,1 inch Amoled scherm, adaptive 120 Hz
 • Minstens 128 GB aan opslag
 • Android 12 en jarenlange ondersteuning

De nieuwe Samsung Galaxy S22 Plus is het middenklasse model van de S22 serie van Samsung.

 • Te verkrijgen in de kleuren wit, groen, roségoud en zwart    blank
 • Razendsnelle Exynos 2200 4nm chip
 • Groot 6,6 inch Amoled scherm, adaptive 120 Hz 
 • Minstens 128 GB aan opslag
 • Android 12 en jarenlange ondersteuning

Sneller, groter, beter en veelzijdiger. De Samsung Galaxy S22 Ultra is voor iedereen die het allerbeste wil op smartphonegebied. 

 • Te verkrijgen in de kleuren bordeaux, groen, wit  en zwart     blank
 • Razendsnelle Exynos 4nm 2200 chip
 • 6,8 inch Amoled scherm, adaptive 120 Hz 
 • Minstens 128 GB aan opslag
 • Android 12 en jarenlange ondersteuning
 • Inclusief S Pen, teken en schrijf erop los

Naar onze mening heeft Samsung precies gedaan wat ze moesten doen, focussen op hun zwakke punten. En dan voornamelijk de punten waar Apple een grote voorsprong op heeft. Dit maakt dat de S-series van 2022 een reeks erg complete toestellen bevat.blank

Deel dit blogartikel ;)

Telefoon Grubbenvorst
Social Beoordelingen
5.0
Gebaseerd op 72 beoordelingen
×

Afspraak inplannen?

Laden...
**Vermeld voor een snelle verwerking altijd in de toelichting waar het precies om gaat, zet bij een reparatie bijvoorbeeld welk type toestel er gerepareerd dient te worden en wat het defect is.

Kom langs in onze winkel
Ken, Faas, Sam of Jort helpt je verder

Onze ‘180 dagen’ garantie belofte

Na jaren reparaties te hebben uitgevoerd zijn wij een van de weinige welke ‘daadwerkelijk’ garantie geven op de telefoon reparatie.

Wij gebruiken alleen de originele onderdelen van de fabrikant. Dus absoluut geen replica producten.

Repareren in Grubbenvorst

Zowel opsturen als directe reparatie

  Kloosterstraat 17A, 5971 BB Grubbenvorst
 077 – 205 4136
  info@telefoongrubbenvorst.nl

KvK: 68291264
BTW id: NL002393862B82

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag 10:00 - 18:00
Woensdag 10:00 - 18:00
Donderdag 10:00 - 18:00
Vrijdag 10:00 - 18:00
Zaterdag 10:00 - 16:00
Zondag Gesloten
Direct gesprek starten?