iPhone 12

Ik ben verbaasd over de iPhone 12!

Ik heb met plezier het Apple event gekeken waarin Apple 4 nieuwe telefoons heeft geïntroduceerd, namelijk de:

  • iPhone 12 mini
  • iPhone 12
  • iPhone 12 Pro
  • iPhone 12 Pro Max

[PRE-ORDER JE IPHONE 12 ONDERAAN DEZE PAGINA]

Graag laat ik jullie zien wat mij het meest opviel, zoals de rechte zijranden die we zien terugkeren nadat ze eerder al te zien waren op de iPhone 4 en 5. 

Een van de opvallendste dingen vond ik dat alle nieuwe iPhones over het MagSafe systeem beschikken. Dit is een ring van magneten achter in het toestel waar verschillende accessoires mee samenwerken. Het systeem is bijvoorbeeld te gebruiken met de speciale MagSafe draadloze oplader, maar ook om een pasjeshouder aan vast te klikken of om te gebruiken i.c.m. je magnetische autohouder. Hartstikke handig dus!

blank

Aangezien veel iPhone gebruikers al laders en Earpods thuis hebben en geen nieuwe nodig hebben, worden er geen laadadapter en oortjes meer bij de nieuwe iPhone 12-series geleverd. Wél zit er een USB-C naar lightning kabel in de doos. Maar die past niet op de adapter die het merendeel van de iPhone eigenaren thuis heeft. Nice one, Apple.. een beetje minder dit.

blank

Maar goed, alle nieuwe iPhones zijn wél al uitgerust met 5G hard- en software. Momenteel is dit nog niet heel relevant, maar ze zijn wél alvast klaar voor de toekomst!

iPhone 12-series

Scherm

De iPhone 12 en de iPhone 12 mini hebben een 1080P OLED scherm, wat een flinke verbetering is ten opzichte van het 720P LCD scherm waar de iPhone 11 mee geleverd wordt. Dit betekent een helderder scherm met meer contrast, diepere zwartkleuren en meer pixels op het scherm. Zoals we wel eens eerder verteld hebben in onze blog over de OnePlus Nord koopt Apple haar schermen in bij Samsung. Ironisch hè?!

Camera’s

De iPhone 12 en 12 mini komen met een nieuwe standaard en ultra-wide camera. De standaard camera komt met een f/1.6 opening (apertuur van de lens), wat betekent dat deze camera beter presteert bij het maken van portretfoto’s en foto’s die in het donker genomen worden. Naast deze ontwikkelingen komt er óók een nachtmodus beschikbaar op de selfiecamera.

De iPhone 12 mini is qua specificaties identiek aan de iPhone 12, maar dan een maatje kleiner.

blank

iPhone 12 Pro-series

De schermen van de iPhone 12 Pro series zijn overigens iets groter geworden ten opzichte van de iPhone 11 Pro series. De iPhone 12 Pro heeft nu een 6.1” scherm (iPhone 11 Pro heeft 5.8”) en de iPhone 12 Pro Max een 6.7” scherm (iPhone 11 Pro Max heeft 6.5”). Óók zijn de schermranden van de iPhone 12 Pro-series overigens van roestvrij staal, waar de iPhone 12 series ze van aluminium hebben!

Camera’s

De iPhone 12 Pro heeft volledig nieuwe hardware voor de camera met onder andere een 4e Li-Dar sensor die ervoor zorgt dat je camera sneller scherpstelt. Allemaal leuk en aardig, maar de grootste ontwikkeling is misschien wel dat je nu in .RAW indeling foto’s kan maken. Om het simpel te houden: met een .RAW bestand kun je na het knippen van een foto nóg meer aanpassen dan in met een normale indeling (.JPEG). Helaas kunnen bezitters van de nieuwe iPhone 12 Pro-series hier nog niet direct mee aan de slag, gezien het nog niet klaar is voor gebruik en later met een software update wordt toegevoegd.

Met een 2.5x telephoto lens heeft de iPhone 12 Pro Max een iets betere zoom dan de iPhone 12 Pro, die een 2x telephoto lens heeft. Daarnaast heeft de iPhone 12 Pro Max ook een betere stabilisatie dan de iPhone 12 Pro. Waarom? Omdat bij de Pro Max de volledige sensor van de camera meebeweegt met de trillingen van je hand en niet alleen de lens.

blank

Reserveer je iPhone 12 (mini) hier

Reserveer je iPhone 12 Pro (Max) hier

Deel dit blogartikel ;)

Telefoon Grubbenvorst
Social Beoordelingen
5.0
Gebaseerd op 72 beoordelingen
×

Afspraak inplannen?

Laden...
**Vermeld voor een snelle verwerking altijd in de toelichting waar het precies om gaat, zet bij een reparatie bijvoorbeeld welk type toestel er gerepareerd dient te worden en wat het defect is.

Kom langs in onze winkel
Ken, Faas, Sam of Jort helpt je verder

Onze ‘180 dagen’ garantie belofte

Na jaren reparaties te hebben uitgevoerd zijn wij een van de weinige welke ‘daadwerkelijk’ garantie geven op de telefoon reparatie.

Wij gebruiken alleen de originele onderdelen van de fabrikant. Dus absoluut geen replica producten.

Repareren in Grubbenvorst

Zowel opsturen als directe reparatie

  Kloosterstraat 17A, 5971 BB Grubbenvorst
 077 – 205 4136
  info@telefoongrubbenvorst.nl

KvK: 68291264
BTW id: NL002393862B82

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag 10:00 - 18:00
Woensdag 10:00 - 18:00
Donderdag 10:00 - 18:00
Vrijdag 10:00 - 18:00
Zaterdag 10:00 - 16:00
Zondag Gesloten
Direct gesprek starten?